euproin-logo

Vizita de Studiu la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Paris, 25-29 Aprilie 2022

Eveniment

Activități

In perioada 25-29 Aprilie 2022, 3 membri ai echipei de implementare al proiectului Jean Monnet EUPROIN au realizat o vizită de studiu la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Paris.
In cadrul acestei vizite de studiu, echipa proiectului, formată din Dna Rodica CRUDU, Dna Olesea PLOTNIC si Dl Dorin CIMIL, a avut câteva întâlniri cu următorii profesori și cercetători:
– Philippe Dupichot, președintele Asociației Henri Capitant – Franța, profesor la Ecole de droit de la Sorbonne;
– Anne-Marie LEROYER, Director al Institutului de Cercetare Juridică, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne;
– Cyril Grimaldi, Secretar General al Asociației Henri Capitant – Franța, profesor la Université Paris II, Panthéon Assas;
– Claire Sejean, Secretar General adjunct al Asociației Henri Capitant – Franța, profesor la Université Paris XII.

In cadrul acestor întrevederi, Dna Rodica CRUDU, coordonatoarea de proiect EUPROIN a prezentat obiectivele proiectului Jean Monnet Support to Associations in European Integration and Intellectual Property Protection Studies / „EUPROIN”, a vorbit despre activitățile realizate, precum și a prezentat principalele livrabile ale proiectului.
Dna Plotnic Olesea, membrul echipei EUPROIN si Secretara generală a Asociașiei Henri Capitant de Cultură Juridică din Moldova / AHCCJ, a propus discuție câteva aspecte ale colaborării viitoare, precum:
1. elaborarea și prezentarea unei cărți referitor la sistemul de Droit moldave;
2. activități științifice comune pentru anul academic 2022- 2023;
3. afilierea la revista Henri Capitant France cu posibilitatea publicării articolelor științifice în Moldova.
4. alte chestiuni de interes comun.
Dl Cimil Dorin, a exprimat încrederea că dezvoltarea relațiilor între echipa proiectului EUPROIN și Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne va aduce rezultate durabile și de perspectivă ambelor părți.
De asemenea, membrii echipei au avut posibilitatea de a studia cele mai noi si relevante surse in cadrul Bibliotecii a Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, ceea ce a inspirat membrii echipei la preluarea bunei practici a modelului francez de studiere și cercetare.
Această vizită de studiu a reprezentat un element esențial atât în dezvoltarea profesională a membrilor echipei, cât și în îmbunătățirea abilităților lor interculturale. Vizita de studiu a oferit membrilor echipei oportunitatea de a experimenta un nou mediu internațional, oferind cercetătorilor o plus valoare experienței lor atât pe plan personal, cât și academic. În plus, aceste vizite de studiu permit sustenabilitatea rețelei prin generarea premiselor pentru proiecte pe termen lung.