euproin-logo

Seminar pentru tinerii din partea stăngă a râului Nistru “Uniunea Europeană și Protecția Proprietății Intelectale”, Tiraspol, 9 martie 2021

Eveniment

09.03.2021

Platforma Zoom

Activități

Astăzi, 9 martie 2021, a fost organizat un seminar cu genericul “Uniunea Europeană șu Protecția Proprietății Intelectale” pentru aprox. 30 de tineri din partea stângă a Nistrului.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Jean Monnet Support to Associations in  European Integration and Intellectual Property Protection Studies / EUPROIN, nr. ref. 611344-EPP-1-2019-1-MD-EPPJMO-SUPPA, implementat de către AO de Cultură Juridică Henri Capitant, cu suportul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Acest seminar a fost organizat în colaborare cu Universitatea de Stat din Tiraspol “Taras :evcenco”, care, în cadrul acestui eveniment, a fost reprezentată de către Dna Vladlena LISENCO, Dr. Hab., conf. univ, care o și moderat acest eveniment.

În calitate de speakeri în cadrul acestui seminar au participat:

  • Rodica Crudu, dr., conf univ., coordonator al proiectului EUPROIN, care a realizat o prezentare a proiectului, dar a și vorbit despre cadrul de reglementare a protecției proprietății intelectuale în contextul implementării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană;
  • Vladlena Lisenco, membru al echipei de implementare a proiectului EUPROIN, care a vorbit despre dimensiunea juridică a politicii privind protecția proprietății intelectuale și politica în domeniul concurenței;
  • Olesea Plotnic, membru al echipei de implementare a proiectului EUPROIN,  cu prezentarea “Activitatea antreprenorială în exercitarea drepturilor de proprietate intelectuală. Aspecte ale legislațiilor naționale și ale UE”

Speakerul invitat în cadrul acestui seminar a fost Dr. Karsten NOWROT, Professor of Public  Law, European Law and International Economic Law at Hamburg University, Germany, care a vorbit tinerilor despre “Asigurarea accesului global la vaccinurile COVID-19 în lumina drepturilor de proprietate intelectuală existente – Opțiuni de reglementare în temeiul Acordului TRIPS”

Toate prezentările au trezit are interes pentru participanți, seminarul încheindu-se cu o sesiune de întrebări-răspunsuri.

Programul seminarului poate fi accesat AICI

Dacă nu ați reușit să participați la eveniment, puteți vizualiza înregistrarea acestuia AICI

Cateva capturi de ecran (poze) din timpul evenimentului pot fi vizualizate AICI